Gezinstherapie

Alle krachten in het gezin gebruiken om de situatie te verbeteren

Wanneer er problemen zijn in het gezin, heeft dat invloed op alle gezinsleden. Bij Relaties & Co. gaan we graag met het hele gezin aan het werk. Ook wanneer één gezinslid, bijvoorbeeld één van de kinderen, ‘het probleem’ lijkt te zijn.

AANMELDEN

Tijdens de gesprekken, die vaak heel actief worden, gaan we steeds uit van de last die de verschillende gezinsleden aangeven. De één heeft misschien last van alle ruzies, een ander heeft last van ‘te weinig mogen’, een derde voelt zich misschien alleen. Deze zaken voor iedereen verbeteren is onze opdracht. De ene keer kunnen we heel praktisch aan de slag. De andere keer zullen we eerst proberen duidelijk te krijgen waar de problemen vandaan komen of mee te maken hebben. Gezinsverhalen, de geschiedenis van het gezin, de stamboom en de misschien pijnlijke zaken uit het verleden, kunnen daarbij helpen.

In alle gevallen zullen we de kinderen een actieve, grote rol geven die past bij hun leeftijd. Kinderen weten en voelen vaak veel meer dan je denkt (zo niet alles). Kinderen woorden en een verhaal geven bij wat ze voelen, kan al heel helpend zijn.